Vi er på vej til en deltagende kultur, hvor vi i brugen af nettet i stigende grad flytter os fra distribution af indhold til interaktion

– Jimmy Wales, stifter af Wikipedia, ved en konference i Bristol den 13. januar 2011.

Webcasting skal mere end bare vise billeder, lyd og kontekst. Det skal også kunne kommunikere med borgerne. Det var tydeligt, da Wikipedias stifter, Jimmy Wales, besøgte Bristol den 13. januar 2011 for at holde oplæg i anledning af Wikipedias 10 års jubilæum. Seancen blev webcastet live af Bristol City Council med særligt fokus på at få de online seere i spil.

Det var ikke nok at kunne tilbyde verden at se med i det eneste oplæg Jimmy Wales holdt i UK; seerne skulle have samme privilegier som dem i salen. De havde mulighed for at kommentere oplægget og stille spørgsmål til Jimmy Wales via et online diskussionsforum, der var indlejret i webcasting afspilleren. Kommunen var med i dialogen som moderator og inviterede løbende seere til at stille spørgsmål.  Af og til postede kommunen info om arrangementet og andre af kommunens initiativer som en ekstra informationstjeneste. På et tidspunkt var der endda et link til kommunens turistside for dem i udlandet, der måske kunne tænke sig at besøge byen. Da det blev tid til spørgsmål sidst i oplægget, var det både spørgsmål fra salen og nettet, der blev stillet.  Kombinationen af online og offline spørgsmål fungerede så godt, at flere af deltagerne online noterede deres begejstring for at blive hørt i det ellers udsolgte event.

Bristol City Council har flere gange tilføjet et online diskussionsforum til deres webcasts ved borgermøder og konferencer, der naturligt tiltrækker mange mennesker. I alt 3000 deltagere oplevede Jimmy Wales arrangementet live fra nær og fjern.

Oplev Jimmy Wales i Bristol

Diskussionsmodulet hedder Cover It Live og er et gratis live-blogging værktøj. Find det her