Det er populært at se byrådsmøderne på nettet. I de to år Odder Kommune har videotransmitteret fra byrådsmøderne, har der i alt været 14.746 besøg fordelt på 29 byrådsmøder og to borgermøder. Tæller man webcasts med fra andre begivenheder i kommunen, når tallet op på næsten 25.000 besøg.

Kommunens webmaster Claus Buur Rasmussen fortæller, at interessen for at se byrådsmødet på nettet, primært skyldes, at det er nemt og bekvemt. Folk har mulighed for at klikke sig ind på præcist de sager, de synes er spændende – og de kan gøre det, når det passer dem. Det var en af konklusionerne fra en undersøgelse i Odder Kommunes elektroniske borgerpanel sidste år. Her sagde 63 % af brugerne desuden, at de havde fået større interesse for byrådets arbejde.

I gennemsnit følger 40 seere med direkte til hvert byrådsmøde, og omkring 500 kigger med i de efterfølgende måneder.

Det interessante er, at der stadig er besøg et halvt år efter mødet er afholdt. Til byrådsmødet den 20. april 2009 ligger besøgstallet fx på 59 syv måneder efter mødet.

– Vi er glade for at se, at borgeren har taget mediet til sig. Vi håber da også, at endnu flere fremover, vil orientere sig om byrådsbeslutninger via Odder NetTV – og på den måde får en større indblik i det lokale demokrati, fortæller Claus Buur Rasmussen.